Om

En WordCamp er en afslappet konference organiseret af WordPress-brugerne selv og emnerne der behandles kan være meget forskellige – dog med fokus på WordPress. WordPress er et stykke software, som personer og virksomheder kan bruge til at udgive til indhold på internettet. Kort sagt til at lave en hjemmeside.

I skrivende stund er ca. 30% af webstederne på internettet bygget med WordPress (her er lidt statistik).

WordCamps kommer i mange varianter, alt efter hvem der organiserer, men som regel indeholder WordCamps oplæg om, hvordan du bruge WordPress mere effektivt. Startende med Tema og Plugin-udvikling, avancerede teknikker, sikkerhed osv., men også til hvordan du får bedre indhold på in side. For at få et indtryk af de forskellige typer af indlæg, så se eventuelt videoer fra tidligere WordCamps i Danmark.

WordCamps er for både helt nye WordPress-brugere og topprofessionelle udviklere og konsulenter, og ofte kombineres et fast program med almindelig hygge og netværksarbejde i pauserne. Den første WordCamp blev afholdt i San Francisco af Matt Mullenweg i 2006, og siden da har lokale fællesskaber rundt om i verden afholdt hundredevis af WordCamps. I Danmark havde vi den første WordCamp Denmark i København i 2010. Siden har der været afholdt yderligere seks WordCamps. Fem i København og en i Århus. I 2017 bliver det holdt hos Aalborg Universitet i København.